close icon
Velkommen til Copykrea

Vi har oppdaget at du surfer fra et annet sted til det som tilsvarer dette nettstedet. Vi har ikke et nettsted for landet du besøker oss fra, men vi har et verdensomspennende nettsted. Bekreft hvilket nettsted du vil besøke.


Vår samvittighet er grønn

Hos Copykrea er vi tydelige på at bærekraft og beskyttelse av planeten ikke bare kan være enkle slagord å synge.

Vår samvittighet er grønn

For oss i Copykrea er det klart at bærekraft og beskyttelse av planeten ikke bare kan være enkle slagord.

Målet vårt er å finne en balanse som gjør at vi kan utvikle oss uten å ødelegge miljøet. Så hva gjør vi for å unngå dette? Vel, det vi kan.

Til å begynne med, og siden papir er selve grunnlaget for en kopibutikk, har vi bestemt oss for å kun bruke FSC- og Ecolabel-sertifisert papir. Med andre ord papir som kommer fra ansvarsfullt forvaltede skoger og som sikrer et engasjement for miljøvern.

Til alle våre 80 g- og 100 g-utskrifter bruker vi Navigator-papir. Ikke bare fordi det er FSC- og Ecolabel-sertifisert premiumpapir, men fordi selskapet har forpliktet seg til å være CO2-nøytralt og er en pioner innen storskala klimakompensasjonsprosjekter. Hva betyr dette? De jobber for at mengden CO2 de genererer, er den samme som mengden de eliminerer. En forpliktelse som, hvis alle selskaper oppfylte den, ville begrense den globale oppvarmingen (ifølge ekspertene) til 1,5 grader Celsius.

Selv om Navigator allerede har redusert CO2-utslippene sine med 30 % i 2021 og 70 % av energien de bruker kommer fra fornybare kilder, har de derfor satt seg som mål for 2035 at reduksjonen av CO2-utslipp skal øke til 86 % og at 100 % av energien som brukes til å lage papiret, skal være fornybar.

  

Til våre 300g-utskrifter bruker vi ColorCopy-papir, et varemerke som eies av selskapet Mondi. Selskapet har et sterkt engasjement for null avskoging, bærekraftig skogforvaltning og ansvarlige innkjøp, og er FSC- og PEFC-sertifisert. De har også en handlingsplan (MAP2030), som er basert på tre hovedområder: løsninger for sirkulær økonomi, klimaendringer og medvirkning og inkludering. 

Vi er også opptatt av ansvarlig utskrift med blekkskriver- og laserutstyr og bruk av bærekraftig blekk. Likegyldighet er ikke et alternativ når det gjelder planeten.

TRYKKBLÆKK BÆREKRAFTIG
NAVIGATOR ® PAPIR ØKOLOGISK
ANSVARLIG UTSKRIFT MED MILJØET
VÅR BEVISSTHET ER GRØNN

MILJØANSVARLIG UTSKRIFT